Білосніжна посмішка: все, що Ви хотіли знати про відбілювання

0

Образ сучасної успішної людини важко уявити без сліпучої голлівудської посмішки. Ідеал краси, до якого ми прагнемо, – рівні білосніжні зуби. Один із способів, як цього досягти, – професійне відбілювання. Процедура, яку хочуть, але дуже часто бояться робити, насправді є безпечною та передбачуваною, якщо виконується під наглядом спеціаліста. Тому якщо ви давно хотіли відбілити свої зуби, але хвилюєтеся, чи це не шкідливо, наша сьогоднішня розмова для вас. Про можливі нюанси процедури відбілювання «Like» розпитав у нашого експерта з красивих та здорових зубів, стоматолога Назарія Михайлюка.

 

Важко повірити, але в середньовічній Японії були зовсім інші уявлення про прекрасне. Там зуби умисно чорнили спеціальними розчинами із заліза та оцту. Дивна з точки зору сьогодення традиція називалася «охагуро» і була досить дорогою, а відтак – привілеєм аристократів. Суть її у різні історичні епохи була різною, до прикладу, чорні зуби у заміжньої жінки означали абсолютну вірність та відданість чоловікові.

  • Розкажіть, будь ласка, чи безпечне відбілювання для здоров’я зубів? Часто люди побоюються, що після процедури емаль стане тоншою. Це міф чи реальність?

Більшість людей хочуть отримати білосніжну посмішку без шкоди для власних зубів, тому на місці пацієнта я б також обов’язково поцікавився безпечністю процедури. Можу запевнити, що при раціональному використанні професійних відбілюючих систем, як-от система Beyond Polus, шкоди для зубів не буде, а отриманий результат неодмінно порадує.

1

  • У яких випадках відбілювання категорично протипоказане?

 Протипоказання можна розділити на абсолютні та відносні. Категорично не можна проводити відбілювання при захворюваннях пародонту (гінгівіт, пародонтит та ін.), у період носіння брекетів, а також підліткам до 16 років, оскільки тканини зубів ще не повністю сформовані. Протипоказане відбілювання у період вагітності і лактації і, звичайно ж, при алергії на перекис водню.

Серед відносних протипоказань є наявність карієсу — зуби перед відбілюванням необхідно вилікувати. Також протипоказанням є чутливість зубів до гарячого і холодного.

Пам’ятайте, що надмірно інтенсивне очищення зубів може завдати шкоди їх поверхні. Пошкоджена емаль, як відомо, не відновлюється, внаслідок чого зуби втрачають свій надійний природний захист.

  • Чи всі зуби піддаються відбілюванню?

 Під час процедури відбілюється тільки натуральна структура зубів. Коронки, пломби чи інші реставрації не зазнають відбілювання. Тому перед початком процедури пацієнт проходить огляд у лікаря-стоматолога, де отримує детальну інформацію про стан своїх зубів. Якщо є наявна композитна реставрація невеликих розмірів, то проводиться відбілювання, а через декілька днів її замінюють відповідно до «нового» кольору зубів.

 3 Як проходить сама процедура? Відкрийте таємницю, це боляче?

Під час консультації лікар проводить огляд порожнини рота, перевіряє стан гігієни та наявність зубних відкладень. Зубний наліт погіршує результат відбілювання, тому при потребі під час першого візиту його знімають.

Сама процедура повністю безболісна та комфортна: пацієнт лягає в крісло, грає приємна музика. У нашій клініці ми захищаємо ясна спеціальними гелями, тому все проходить безболісно. Аби час пролетів цікаво та непомітно, ми пропонуємо нашим клієнтам скористатися відеоокулярами. Інколи пацієнти взагалі засинають у кріслі.

  • Як правильно доглядати за зубами після відбілювання? Чи правда, що два місяці після процедури не можна пити каву, чорний чай та червоне вино?

Якогось особливого догляду не потрібно. Лише впродовж кількох днів після процедури потрібно обмежити себе у прийомі їжі, яка має фарбники: не вживати каву, чорний чай, червоне вино, кока-колу та напої з цитрусових.

  • Є також думка, що білизна після відбілювання – це ненадовго. Наскільки стійкий отриманий ефект?

Справді, відбілювання не дає довготривалого результату. Ефект зберігається близько року. Стійкість ефекту залежить від харчування пацієнта та від того, чи він палить. Тому якщо пацієнт хоче забути про турботи щодо білизни на десятиріччя або й більше, ми пропонуємо встановити керамічні вініли. Так можна покращити не лише колір зубів, а й їх форму на багато років.

4

  • Інколи в гонитві за красивою білизною люди вдаються до сумнівних домашніх засобів. Чи можна якісно та безпечно відбілити зуби самостійно?

Відбілювання в домашніх умовах також є одним із методів отримання білосніжної посмішки. Втім досить часто пацієнтам потрапляють до рук гелі, куплені не в офіційних представників або взагалі відверті підробки. Тому я б рекомендував проводити цю процедуру тільки під наглядом лікаря-стоматолога, лише тоді вона буде контрольованою та безпечною для ваших зубів.

 

 

Share.

Leave A Reply