Білосніжна посмішка: все, що Ви хотіли знати про відбілювання

0

Образ сучасної успішної людини важко уявити без сліпучої  «голлівудської» посмішки.  Ідеал краси , який ми прагнемо досягти –  ряд білосніжних рівних зубів. Важко повірити, але в середньовічній Японії були зовсім інші уявлення про прекрасне. Там  зуби умисно  чорнили спеціальними розчинами із заліза та оцту.   Дивна з точки зору сьогодення  традиція  називалася  « охагуро» була досить  дорогою, а відтак –   привілеєм аристократів.   Суть її  у різні історичні  епохи різнилася, однак, до прикладу,   чорні зуби у заміжньої жінки означали з абсолютну вірність та відданість чоловікові. На щастя нам не  потрібно йти проти природи та  вдаватися до таких варварських примх моди.

Дбати про білизну зубів набагато приємніше, особливо якщо мати справу з професіоналами. Якщо ви б хотіли відбілити свої зуби, але  хвилюєтеся, чи не зашкодить процедура вашим зубам, проконсультуйтеся з лікарем.   Про можливі нюанси проведення цієї  процедури «Like» розпитав у нашого експерта з красивих та здорових зубів,  стоматолога  Назарія Михайлюка.

Розкажіть, будь ласка, чи безпечне відбілювання для здоров’я зубів?  Часто люди побоюються, що після процедури емаль стане тоншою. Це міф чи реальність?

Будучи на місці пацієнта я б також поцікавився. Тому що більшість людей хочуть отримати білосніжну посмішку без завдавання шкоди власним зубам. Тому ми Вас запевняємо, що при раціональному використанні професійних відбілюючих систем, таких як система Beyond Polus (наприклад), шкоди зубам не буде завдано, а результат порадує власника посмішки.

У яких випадках відбілення категорично протипоказано?

  Протипокази можна розділити на абсолютні та відносні. Категорично не можна проводити відбілювання при захворюваннях пародонту (гінгівіт ,пародонтит та ін.). В період носіння брекетів, а також підліткам до 16 років, так як тканини зубів ще не повністю сформовані. Протипоказано відбілювання в період вагітності і лактації і, звичайно ж, при алергії на перекис водню.

До відносних протипоказань відносяться наявність карієсу — зуби перед відбілюванням необхідно вилікувати. Також протипоказанням є чутливість зубів до гарячого і холодного.

Пам’ятайте, що надмірно інтенсивне очищення зубів може надати шкоди їх поверхні. Пошкоджена емаль, як відомо, відновленню не піддається, внаслідок чого зуби позбавляються своєї надійної природного захисту.

 

Чи всі зуби піддаються відбілюванню?

 Під час процедури відбілюється тільки натуральна структура зубів. Коронки і пломби чи інші реставрації не піддаються відбілюванню. Тому перед початком процедури пацієнт проходить огляд в лікаря-стоматолога, де отримує детальну інформацію про стан своїх зубів, наявні композитні чи керамічні реставрації. Якщо  є наявна композитна реставрація невеликих розмірів то ми проводимо відбілювання , а через декілька днів проводимо її заміну відповідно до ‘’нового’’ кольору зубів.

 

Як відбуваєтеся сама процедура? Відкрийте секрет, буде дуже боляче?

Під час консультації лікар проводить огляд порожнини рота, перевіряє стан гігієни та наявність зубних відкладень.  Якщо гігієна не задовільна, то в перший візит проводиться зняття зубного нальоту, який погіршує результат відбілювання. Процедура є повністю безболісна та комфортна. Пацієнт лягає в крісло, грає приємна музика та ми пропонуємо відео-окуляри , щоб цікавіше провести час. Спеціальними гелями ми захищаємо десну від відбілюючого гелю, тому все безболісно. Інколи наші пацієнти засинають.

Як правильно доглядати за зубами після відбілення? Чи правда, що 2 місяці після процедури не можна пити каву, чорний чай та червоне вино?Про сигарети теж доведеться забути?

Якогось особливого догляду не потрібно. Декілька днів після відбілювання потрібно обмежити себе в прийомі їжі, яка має фарбники: кава, чорний чай, червоне вино, кока-кола та напої з цитрусових.

 

Існує також міф,  що білизна після відбілювання – це ненадовго.  Як довго зберігається отриманий ефект?

Так, відбілювання це не довготривалий результат. Після сеансу результат зберігається ориєнтовно до року часу, але також залежить від харчування пацієнта та чи він палить.  Тому , якщо пацієнт хоче довготривалий результат ,який буде більше ніж на десять років то пропонуємо керамічні вініри, якими поркащуємо форму, та колір зубів на багато років.

Інколи в гонитві за красивою білизною, люди вдаються до  сумнівних домашніх  засобів. Чи можна якісно та безпечно відбілити зуби  самостійно?

Відбілювання в домашніх умовах також є одним із методів отримання білосніжної посмішки. Але досить часто пацієнтам потрапляють в руки гелі , які куплені не в офіційних представників та будемо відверті , що можуть являтись підробкою. Процедура під наглядом спеціаліста є безпечнішою на більш передбачуваною.

Ми рекомендуємо проводити дану процедуру тільки під наглядом лікаря – стоматолога, тоді вона є безпечна та контрольована для ваших зубів.

 

Share.

Leave A Reply