Будь-яка «дрібничка» в інтер’єрі – не дрібничка

0

Сучасним людям необхідний комфорт. Нам уже давно недостатньо просто даху над головою і теплої ковдри. Інтер’єр нашого дому має велике естетичне і психологічне значення. Саме через це ми намагаємося створити для себе комфортні і затишні умови вдома, на роботі й навіть для відпочинку ретельно відбираємо зручні місця. Створення свого особистого затишку полегшує наше життя. На думку психологів, раціональне використання простору може зняти напругу, естетика житла допомагає підтримувати позитивний емоційний стан. Це підтвердження того, що будь-яка «дрібничка» в інтер’єрі – не дрібничка.

Використовуйте природні матеріали

Ця тенденція не нова, проте не втрачає своїх позицій, і не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом, особливо у великих містах, де люди відчайдушно хочуть наблизитись до природи. Прикраси, меблі і предмети інтер’єру з природніх матеріалів, зроблені на замовлення чи придбані в крамниці – найкраще, що ви можете обрати для свого дому. Надавайте перевагу насиченим природнім кольорам і відтінкам. У просторі в еко-стилі ви повинні буквально переноситися в інший світ, наповнений гармонією. Використовуйте різноманітні натуральні тканини: бавовну, шкіру, шовк, льон у вигляді наволочок для декоративних подушок, серветок, скатертин і ковдр на дивані.

Придивіться до декорацій у стилі «лофт»

Мода на промисловий інтер’єр доречна не тільки у ресторанах чи фотостудіях, але й у невеликих квартирах. Звертайтесь до «фабричного» стилю, коли хочеться звільнити простір від зайвих речей, не перевантажувати кімнату зайвими аксесуарами. Дерев’яні меблі, металеві предмети декору, натуральні тканини й інші природні матеріали збагачують інтер’єр своїми текстурами.

Не нехтуйте такими важливими «милими дрібничками»

У будь-якому сучасному інтер’єрі знайдеться місце для таких деталей, як красива ваза, ексклюзивний килимок чи незвичний торшер, що заповнить кімнату теплим приглушеним світлом. Що може бути затишнішим, ніж теплий плед, у який можна загорнутись осіннього дощового вечора і сховатись із гарячим чаєм від негараздів і втоми? Важко пояснити, чому ці тепленькі ковдри володіють такою магією комфорту. А ще подушки! Маленькі декоративні подушки мають дивовижну здатність будь-яку кімнату зробити затишною. Бавовняні з принтами чи в’язані з оригінальним орнаментом, вони створять теплу атмосферу і закликатимуть вас прихилитись для відпочинку. 😉 Такі важливі дрібниці допоможуть знову вдихнути життя у ваш дім і ви захочете частіше у нього повертатись.

Створіть свій особистий простір

Навіть якщо ви не подумали про це при проектуванні свого дому, попрацюйте над цим зараз. Дуже важливо не забувати про себе і облаштувати особисту затишну місцину, де ви зможете залишатись наодинці, подумати, розслабитись і робити те, що любите, окремо від усіх. Для цього не потрібно багато простору, буквально два-три квадратних метри, затишне крісло і книжкові полиці, творчо оформлений робочий стіл або ж м’який куточок для читання.

Одне з моїх улюблених занять у період зміни сезонів – це підбір різноманітних дрібничок для дому, щоб додати йому настрою пори року, що приходить. Оновлення повинні бути легкими, не занадто яскравими і помітними. Це такі ніжні дотики, які додадуть вашому дому необхідного настрою. Я зазвичай змінюю декоративні подушки, розставляю свічки відповідних кольорів, а також інші дрібні акценти. В осінньо-зимові місяці я люблю додавати тепла і текстури. Один із найпростіших способів зробити це – розкласти подушки в теплих тонах, із ними дім стає затишнішим. Мені також подобається приносити додому сезонні квіти, а в холодну пору року – гілки вічнозелених рослин. Змінюйте і доглядайте свій дім, він повинен жити разом з вами і огортати своїх господарів затишком і комфортом!

Share.

Leave A Reply