Аліна Гросу: «Усе частіше знімаю “рожеві окуляри ”»

0

Про те, що буде співачкою, вона знала із раннього дитинства. Ще в чотири роки випустила перший кліп. А її «Бджілку» й сьогодні пам’ятає чи не кожен меломан. Та за майже два десятки років на сцені із грайливої дівчинки з кучериками вона перевтілилися у звабливу красуню. Єдине, що залишилося незмінним — любов до улюбленої справи та відданість прихильників, які щоразу радіють новим успіхам яскравої зірки. Про те, чому її особистій казці не судилося закінчитися хепіендом, чи вірить у дружбу між чоловіками та жінками й що найбільше цінує в людях, — відома українська співачка та акторка Аліна ГРОСУ розповіла в ексклюзивному інтерв’ю журналу LIKE.

Наприкінці вересня буквально всі соцмережі та сайти вибухнули Аліна Гросу розлучилася з чоловіком. То що ж стало на заваді щастю?

Щастя було, просто воно не тривало так довго, як хотілося б особисто мені. Я вдячна своєму колишньому чоловікові за безліч прекрасних моментів, які ми пережили разом, і буду, певно, вдячна завжди. Проте вийшло як вийшло — отже, рухаємося далі та пишемо нову історію.

 

Чи готові зараз до нових стосунків? Хочеться тепла чи навпаки — трохи самотності, аби видихнути й пережити?

Я оптимістка, швидко оговтуюся від того, що зі мною трапляється. Звичайно, 5 років серйозних стосунків не могли пройти повз, не зачепивши. Незважаючи на те, що мій перший шлюб закінчився настільки швидко, я мрію про щасливу родину й дуже на це чекаю! Але зараз мені хочеться пережити розлучення в самій собі, аби знайти в іншій людині саме кохання, а не розраду та втіху власних переживань. Думаю, так правильно та чесно.

 

Користувачів мереж не раз бентежили Ваші світлини з актором Романом Полянським. Подейкували, між Вами не тільки дружба…

Їм не варто заморочуватися через це. У мене достатньо близьких друзів, яким я вдячна за майже цілодобову підтримку. Роман — один із них. Пояснювати дії чоловіка простіше іншому чоловікові, ніж подружці. Дякую йому за корисні поради та настанови.

 

А взагалі вірите в дружбу між чоловіками та жінками?

Якось не надто вірила, що така дружба може бути. Проте наразі в мене дуже багато друзів протилежної статі! Я виросла поряд із братами, мені простіше в чоловічому колі. Далеко не завжди хочеться говорити на звичні жіночі теми. Тож із віком я почала вірити, що таке можливо.

 

Після приголомшливої новини про розлучення Ви випускаєте пісню «Дим». Розкажіть про неї, будь ласка. Вона виділяється з-поміж інших…

Вона максимально душевна та відкрита, про все те, що мене вразило, про що хочеться розповісти саме зараз. У неї я вклала всі свої переживання та біль за останній час. Сподіваюся, слухачі це відчують…

 

Вересень 2020-го ознаменувався і приємною подією — виходом нового кліпу «Голий король» із досить неоднозначним сюжетом. Це така творча відповідь життєвим негараздам?

Вона тільки частково про «наболіле». Більше ж — про тих людей, хто зрадив, розуміючи, що саме накоїв.

 

А чи могли б Ви пробачити зраду в реальному житті?

Ні. Можна прийняти зроблене несвідомо. Але зрада — це підлість. До своїх близьких я ставлюся з усією душею. Якщо вони зраджують, це не можна пробачати. Зможу зрозуміти вчинок — тоді і пробачу.

 

Читала, що самі зйомки були не з легких через головного «актора»…

Так, але справа була не в козлику 🙂 А в ляльці, яка його замінювала в деяких сценах. Від неї не надто гарний запах. Та нічого, буває всяке, справилися!

 

У кліпі Ви постаєте у звабливих образах. Пригадую, колись Вас навіть критикували за сміливі та відверті відео. Це частина образу чи просто, коли є що показати, то чому б і ні?

У цьому кліпі я не оголювалася (сміється). Бо нічого не приваблює так, як те, що приховано. У мене був період із відео «Хочу я баса», де експериментувала з образом такої собі класичної білявки. Мені це не до душі. Я вмію говорити не штампами. Зараз приваблюють інші речі.

 

За 20 років на сцені Ви дуже змінилися, але багатьом закарбувався в пам’яті той дитячий образ «Бджілки». Нині й досі порівнюють? Не набридло?

У шоу-бізнесі я навіть довше: 22 роки! «Бджілка» встигла канути в Лету. Я лишаюся нею в спогадах, і мені не неприємно від цього. Навіть хочу подякувати за те, що це настільки запам’яталося! Для артиста це надзвичайно важливо! Не відхрещуюся від себе малої, проте думати, що такою й лишилася, трохи дивно. Я давно виросла та змінилася.

 

Восени вийшли і дві нові кінокартини з Вами — в одній Ви творча й закохана, в іншій — цинічна і стервозна. Який образ ближчий?

Якщо сказати відверто, жоден. Вчуся у своїх героїнь! Такої жорсткості характеру, як у «Сонячних днях», мені навіть бракує. Я не проти бути на маленький відсоток себе й такою жінкою теж. Закоханість — це емоція, вона часто всередині мене. Та мене з натяжкою можна назвати романтичною. Усе частіше знімаю «рожеві окуляри».

Людям завжди цікаво, що відбувається за лаштунками зіркового життя — яка Аліна Гросу поза камерами та інстаграмом?

Мало хто знає справжню мене. Буду намагатися показувати себе саме такою. Не хочу перетворювати своє життя на шоу! Моя мета — аби мене любили такою, якою я є.

 

Власне, у соцмережах Ваші пости здебільшого про роботу — таке враження, що вона забирає весь Ваш час.

Від початку моя сторінка в Instagram була суто робочою. Не те, щоби робота займала все моє життя… Та вона однозначно посідає в ньому чільне місце. Є ще й особисте: родина, друзі, хобі… Спробую говорити про це та показувати їх більше.

 

Чи могли б узагалі відмовитися від улюбленої справи заради, скажімо, чоловіка, коханої людини, ще чогось?

Не зовсім це розумію. Якщо людина любить, то разом з усіма рисами характеру та захопленнями, комплексно. У стосунках не можна ламати одне одного, це несправедливо! Ти отримуєш у партнери цілісну особистість, тож як це: щось у ній ти любиш і приймаєш, а щось — ні? Так не буває! Від улюбленої роботи ніколи не відмовилася б, бо це частина мене.

 

Що найбільше цінуєте в людях?

Щирість, відданість, чесність, інтелект, почуття гумору та працелюбність.

 

Частенько публікуєте і фото з молодшим братом, підписники кажуть, Вам пасує. Чи не задумувалися про власних дітей?

Замислювалася, проте для початку важливо мати поруч дійсно свою людину, у якій я буду впевнена.

 

Чи вірите досі в казку?

Я реаліст, але оптиміст 🙂 Вірю, що ваше вас знайде та з вами буде. А як взагалі жити, якщо не вірити в диво?

 

 

Розмовляла Наталія ЛОЗОВИК

 

 

Share.

Leave A Reply