Інтер’єр дитячої кімнати: створюємо затишок для дитини

0

Облаштування дитячих кімнат — це гра в дитинство для дорослих. При створенні дитячого інтер’єру дизайнери і батьки можуть дати волю усій своїй фантазії. Однак при цьому важливо знайти компроміс між власними бажаннями та інтересами дитини.

4Як правильно облаштувати дитячу, зробити її функціональною, комфортною та модною, читачам «Like» розповів засновник дизайн-студії  ” Новекс”, дизайнер Ярослав Ланюш.

Кожна дитина має свої інтереси, тож при створенні інтер’єру обов’язково врахуйте її думку та вподобання. Малюка слід залучати до вибору кольору чи тематики оформлення його власної кімнати. Улюблені герої казок та кумири, мультики, країни чи міста, шпалери чи фарбування, барвисті аплікації чи фотошпалери – нехай дитині буде затишно і приємно проводити час у цьому просторі.

3“Дитяча є одночасно спальнею, вітальнею та ігровою кімнатою, а для дорослішої дитини — ще й місцем для навчання. Найкращі умови для різних видів діяльності можна створити, використовуючи методи зонування – наголошує дизайнер. – Так дитяча кімната розділиться на різні функціональні зони — навчальну, ігрову та зону відпочинку. Також у дитячій можна облаштувати невеликий спортивний куточок”.

Робоча зона

Про цю частину дитячої кімнати слід подбати ще до того, як ваш син чи дочка підуть до школи. Діти швидко ростуть, а тому всі комунікації необхідно передбачити заздалегідь. Зокрема, продумайте, де розмістити розетки для телевізора, комп’ютера чи принтера, як будете підключати Інтернет та куди прикріпите кондиціонер.

1

“Письмова зона повинна розташовуватися в добре освітленому місці, краще біля вікна, подалі від дверей і мати якісне штучне освітлення,” – пояснює дизайнер.

Місця для речей

Тут насамперед повинні бути різні шафки, тумбочки та полички, де дитина зберігатиме свої речі, іграшки і шкільне приладдя.

Зона відпочинку       

Головним об’єктом  інтер’єру цієї зони є місце для сну – диван або ліжко.  «Дуже важливо передбачити комфортну зону сну. Я завжди наполягаю на повноцінному ліжку”, – зазначає Ярослав Ланюш. Якщо дозволяє площа, у цій зоні бажано поставити м’яке крісло чи диванчик. Також підійдуть менш габаритні меблі – один або два «пуфики» чи крісла-мішки (біг-бени). Таким чином, друзі, які приходять у гості, матимуть де розміститися і не сидітимуть на ліжку.

Фізкультурний куточок

У кімнаті має бути місце, де можна на якийсь час забути про навчання та розім’ятися. Гарним варіантом є “шведська стінка”, що кріпиться на міцну стіну, де немає гіпоскартонних конструкцій. Якщо ж дитина не надто цікавиться спортом, можна передбачити творчий куточок, де стоятиме музичний інструмент чи мольберт для малювання.

2Рекомендації від дизайн-студії “Новекс”:

* Роблячи ремонт у помешканні, звертайте увагу на екологічність матеріалів, не женіться за яскравим виглядом. Якщо для дитячої ви обрали шпалери, то нехай вони будуть паперовими, якщо штукатурку, то вапняну.

* Щоб створити потрібну атмосферу, використовуйте фотошпалери. Зараз є величезний вибір та безмежні можливості для декору.

* Підберіть безпечні меблі.

* Найкращою підлогою буде дерев’яний паркет, а не ковролін.

* Освітлення – в кожну зону. Крім загального світла – тематичної люстри, додайте точкове світло над столом, бра біля ліжка для зручного читання. Плюс обіграйте приховане світло. До прикладу, заховайте ледову стрічку у гіпсокартонну конструкцію або в меблі чи десь на поличці.

Дизайн інтер’єру дитячої кімнати практично не має обмежень і особливих правил. Тут легко можна абстрагуватися від повсякденності і зробити щось екстраординарне, особливе.

Share.

Leave A Reply