“Як не розгубити себе?” – поради від засновниці журналу “Like” Оксани Мельник

0

Природу жінки пов’язують із багатофункціональністю або ж гармонійним поєднанням різних ролей, у яких жінка встигає приділяти час собі, своїм рідним, стосункам, роботі, захопленням, дому, подорожам, самореалізації та ін. На все це потрібна енергія (жіноча сила, сексуальна енергія).

Є багато методів наповнення енергією, зокрема — догляд за собою, читання, танці, прогулянки, спорт. Та я хочу звернути увагу на ті «чорні діри», які безжально з’їдають нашу силу, досить часто призводячи до стану «загнаної конячки».

Чоловічий ритм життя. Цілі, плани, графіки, гонка за результатом, кар’єризм, змагання — залиште це все ж чоловікам, адже доведено, що жінка витрачає на 30 % більше енергії на це, ніж чоловік.

Конкуренція. З ким не варто конкурувати, це, по-перше, з жінками. Такі бої на виживання забирають стільки сил та здоров’я, що не вартують перемог. Об’єднуючись задля благородних ідей, реалізовуючи спільні проекти — жінки, крім кінцевого результату, отримують колосальне підсилення своїх енергій. По-друге, шкідлива конкуренція зі своїм партнером! Залиште чоловікові право бути сильнішим, мудрішим, забезпечувати сім’ю. У постійній суперечці «хто зверху» проходять найпрекрасніші роки, молодість, приємний смак від життя. Завданням у парі є вчитися один від одного, підтримувати, доповнювати й насолоджуватися стосунками.

Зациклення на своїх недоліках характеру, які нібито не дозволяють досягти успіху. Наприклад, я надто сором’язлива, м’якотіла, невпевнена в собі, тому в мене нічого не вийде. Забудьте цю маячню, адже таких недоліків не існує, вони надумані або є дуже зручним виправданням ліні. Подивіться на свої «недоліки» під іншим кутом і перефразуйте. До прикладу, сором’язлива — тактовна, м’якотіла — гнучка, невпевнена — виважена. Напишіть свій список негайно і нехай нічого не зупиняє на шляху до поставленої мрії.

Завищені вимоги до своєї зовнішності. Ми, жінки, давно стали жертвами маркетингу косметологів, фітнес-індустрії, хірургів, моди. Нас заганяють у рамки, стандарти краси. І якщо ми в них не «влазимо», то починаємо боротьбу із собою. Немає жодних стандартів, вони надумані, придумані, щоби заробляти гроші. Звісно, стежити і дбати про своє здоров’я, красу, тіло необхідно, та без фанатизму. Щоби виглядати, як фітнес-інструкторка, потрібно стати фітнес-інструкторкою. Краса — це дуже суб’єктивно. Джесіка Паркер, Барбара Стрейзанд, Джулія Робертс є далекими від еталонів краси, але їх люблять і захоплюються ними мільйони. Чи бути красивою сьогодні, вирішує сама жінка щоранку.

Постійна і нищівна самокритика. Це небезпечно для психічного здоров’я, а також фізичного. Один із методів позбутися цього — прийняття себе зі своїми слабкостями, неідеальностями, особливостями. Почніть хвалити себе і робити собі компліменти. Це важко, якщо ви цього не робили раніше, але важливо для підняття самооцінки. Пропоную знайти годинку часу для себе, приготувати улюблений напій, зручно всістися і написати 50 пунктів, за які варто себе похвалити. Список повісити на видне місце й щодня перечитувати, доповнюючи новими компліментами та похвалою.

Стоп сексуальності! Хтось колись сказав, що це непристойно і вульгарно. Сексуальність = жіночність. Це не короткі спідниці, панчохи в сітку і 20-сантиметрові підбори! Жіночність — це граційність, грайливість, вогники в очах, флірт, впевненість. Це наша унікальна фішка. Звичайно, що жіночною можна бути і в штанах, але я прихильник суконь, спідниць (зараз у моді максі, міді) і підборів (в тренді зручний каблук і спокусливі тонкі ремінці).

«Я сама!» Це гасло потрібно забути назавжди. Жінка має вміти все робити (якщо сама цього хоче), але тягнути на собі все — це крах жіночності, здоров’я, гармонійних стосунків, процесу виховання дітей. Просити про допомогу — не кримінал, це нормально! Діти, чоловік, батьки, родичі, подруги, сусіди — короткий список можливих помічників. Делегування певних своїх функцій — це вивільнення часу на більш корисні справи, на спілкування, на себе. Наприклад, найняти прибиральницю чи харчуватися поза домом — це вимога сучасного життя. Передоручити певні обов’язки підлеглим — ознака якісного менеджменту.

Життя у стилі звички нічого не робити. Я зараз не про корисні паузи чи перепочинки від насиченого життя. Я про беззмістовне проживання свого життя на дивані. Парадоксально, але коли ми нічого не робимо, ми витрачаємо колосальну кількість енергії. Цей процес дуже затягує і призводить до депресивних станів, зниження самооцінки, падіння життєвої енергії, втрати мети й радості від життя. Це також згубно відбивається на зовнішності жінки. Профілактика цього — улюблена робота, хобі, громадська чи благодійна діяльність.

Наповнюйтеся, надихайтеся та витрачайте свою енергію на важливе та цінне, щоби кожен день приносив радість, спілкування зі своїми людьми — тепло, робота — задоволення. Бути жінкою — прекрасно!

Share.

Leave A Reply