Шопер – професія майбутнього

0

На сьогодні відомо велику кількість нових слів, які вриваються в наш лексикон, в наше життя і міцно там засідають. Одним із таких нових сучасних словечок вважається – шопер. Цим словом позначають людей, які займаються гардеробним наповненням своїх клієнтів. Тобто це не просто біготня по магазинах та модних бутіках – це справжнє мистецтво.

Завдання шопера – тринькати гроші за нас

В сучасному світі відбувається справжній бум на стилістів та шоперів. Якщо з першим випадком все зрозуміло, більшість знає хто це та рід їхньої діяльності, то з шоперами зовсім інша справа.

Далеко не кожна людина може грамотно розпорядитись своїм гардеробом, правильно підібрати речі, та при цьому ще й зекономити. Справжній спеціаліст з цієї сфери зможе допомогти в такій справі.

Якщо говорити просто й зрозуміло, шопер – це особистий асистент покупок та консультант з гардеробу. Він завжди працює з індивідуальними клієнтами, правильно підбирає речі по сезонах та формує універсальний базовий гардероб.

Професію шопера можуть освоїти люди, які мають досвід роботи  в сфері моди, краси та одягу. Однак це не обов’язкова умова – будь яка особа, що цікавиться такою темою легко може стати шопером. Сьогодні ця професія набирає великої популярності та стає дуже затребувана. Подекуди, навіть створюються спеціальні школи для шоперів.

Навички, яким повинен володіти іміджмейкер

Для того щоб стати успішним шопером, важливо розумітися на законах стилю, знати асортимент магазинів, бути хорошим психологом та вміти вирішувати творчі завдання. До справи потрібно підходити з особливим азартом та всією креативністю.

Одним з основних обов’язків шопера є проведення імідж-консультації та створення нового образу свого клієнта.  Вони мають розумітися в кольорах, відтінках, брендах, аксесуарах та головне модним тенденціям. Крім того, треба бути хорошим психологом, розуміти сутність людей та їхні вподобання, підбирати їм гардероб таким чином, щоб це і виглядало стильно, і подобалось клієнту. Надзвичайно важливо вміти підбирати одяг для різних вікових категорій.

Робочі інструменти шопера

Для повноцінної роботи професійний іміджмейкер повинен мати анкету свого клієнта, де повинна бути така інформація:

  • Вік клієнта та його професія.
  • Опис образу життя.
  • Вподобання у гардеробі.
  • Хобі людини.

Телефонний пристрій шопера має бути завжди заряджений. В телефоні завантажені додатки та програмки для полегшення процесу шопінга, а також інформація про різні магазини. Важливо мати також дисконтні картки.

Клієнти для асистента з одягу

Будь яка людина, яка не може, не хоче або не встигає займатися своїм гардеробом, потребує допомоги іміджмейкера. І зовсім неважливо, чоловік це чи жінка. Жінка ходить по магазинах здебільшого для власного задоволення, а чоловіки – щоб придбати конкретну річ. Але і серед представників сильної половини людства знайдуться такі, що приділяють багато уваги своєму зовнішньому вигляду, зокрема і гардеробу. І з-поміжних них можуть бути важкі та вимогливі клієнти, що придираються до найменшої дрібнички.

Заробіток шопера

Вже замислились над професією іміджмейкера? Тоді вам час дізнатися, яку заробітну плату отримує людина з таким родом діяльності. Вважається, що шопер – це високооплачувана професія, проте все залежить від завдань та побажань клієнта. В годину асистент з покупок може заробити в середньому від 300 до 3000 гривень. Вражає, чи не так? Не робота, а казка…Тому, якщо ви ще не знайшли своє покликання, професія майбутнього вже чекає вас.

Share.

Leave A Reply