ТОП-6 помилок в догляді за собою

0

Кожна з нас прагне виглядати на всі 100% і мати красиву шкіру. Та у гонитві за красою ми, на жаль, дуже часто помиляємося і робимо те, що насправді не приносить ніякої користі нашій шкірі.


Зловживання скрабом
Шкірі іноді важко відновлюватися без нашої допомоги, тому час від часу ми використовуємо скраб чи гомаж. Так, це відмінна ідея — таким чином ви можете очистити шкіру від відмерлих клітин і пилу. Але використовуючи ці засоби щодня, ви позбавляєте свою шкіру захисного шару, травмуєте епідерміс, що призводить до активного виділення шкірного сала. Шкіра обличчя стає тьмяною та з’являється лущення.
Використовуйте хороший скраб для обличчя або гомаж (з АНА-кислотами) не більше двох разів на тиждень для жирної шкіри і одного разу — для всіх інших типів. Скраб не слід використовувати власницям чутливої шкіри. Для них ідеальним буде гомаж — він дбайливо очищає і не травмує шкіру.

Я не використовую тонік
Тонік — важливий пункт догляду за шкірою. Він відновлює pH-баланс шкіри і готує її до інших процедур. З тоніком навіть зволожуючий крем працює ефективніше. Якщо ви ігноруєте тонізуючі засоби, ефективність подальшого догляду знижується мінімум на 30%.

Гаряча ванна

Ми знаємо, що основні етапи — це очищення, тонізація, зволоження та живлення. На стан нашої шкіри впливає жорсткість води та її температура. Щоб вода для вмивання стала м’якшою, її можна прокип’ятити. Щодо температури, то холодна вода спровокує спазм судин, а гаряча буде порушувати ліпідний бар’єр, провокуючи сухість та лущення, тому ідеально підійде — кімнатної температури.

Сон з косметикою на обличчі

Не варто нехтувати демакіяжем — за день у порах накопичується багато шкірного сала, пилу. Тому знімати макіяж, прийшовши додому, не просто корисно, а необхідно. Інакше з’являться прищики та зморшки, а обличчя буде тьмяним і втомленим.

Забуваємо про сонцезахисний крем
Ультрафіолетові промені — одна з головних причин передчасного старіння. І неважливо, яка пора року. Ваш денний засіб для обличчя повинен мати SPF не менше 15.

Я користуюся кремом, який порадила подруга
Ви можете використовувати крем, який так підходить подрузі, але тільки якщо він відповідає вашому типу шкіри. Вибір невідповідних косметичних засобів — найбільш поширена помилка. Для того, щоб догляд був ефективним і правильним, необхідно визначити свій тип шкіри (суха, нормальна, жирна, комбінована, чутлива).

Це найпоширеніші помилки за шкірою, через які перші ознаки старіння можуть з’явитися на декілька років раніше, а вже існуючий процес старіння шкіри — сильно прискоритися. Звичайно ж, сюди можна віднести і шкідливі звички, і неправильне харчування, і малоактивний спосіб життя. Все це в комплексі забирає у нас молодість.

Share.

Leave A Reply