Тому Хенксу сьогодні 63: ТОП-5 рейтингових фільмів за участі актора

0

Сьогодні відомий актор Том Хенкс, зірка світового масштабу святкує свій 63-iй день народження. Неодноразовий володар премії «Оксар», блискучий американський актор, продюсер, кінорежисер, сценарист, письменник та навіть композитор Том Хенкс – легендарна людина.

З нагоди дня народження талановитого актора пропонуємо вам згадати його 5 найкрутіших ролей в кіно.

«Форрест Гамп» (Forrest Gump) – відомий фільм 1994 року, один із найбільш рейтингових кінокартин усіх часів. Фільм отримав шість премій «Оскар», в тому числі й статуетку для самого Тома Хенкса.

Картина стала найуспішнішою як серед глядачів, так і серед критиків та професійних кінематографістів.

Сюжет розгортається навколо недоумкуватого головного героя, який розповідає про своє життя. По ходу всього фільму розгортається Форрест Гамп як особистість, окрім того герой справляє величезний вплив на поп-культуру США в 20-их роках.

«Вам лист» (Youve Got Mail) – американський комедійний фільм 1998 року. В центрі сюжету хлопець і дівчина, які листуються через інтернет. Цікаво те, що в обох героїв є другі половинки, однак вилити душу вони можуть лише одне одному.

Інший цікавий факт – обоє володіють книжковим бізнесом, в Кетлін є книжковий магазинчик, в який вона вкладає всю душу, це її рідний дім. Джо ж у свою чергу має цілу мережу величезних книжкових супермаркетів, і ціни там набагато дешевші, ніж в героїні. В реальному житті конкуренти, які ненавидять одне одного, в інтернеті – роман через листування. Чим же це все закінчиться?

«Зелена миля» (The Green Mile)  – містична кінокартина 1999 року, знята за однойменним романом «короля жахів» Стівена Кінга. Фільм отримав 4 номінації на «Оскар», хоча в жодній не переміг. Входить в першу тридцятку кращих фільмів за версією IMDb.

В центрі картини спогади літнього чоловіка, який працював охоронцем в одній в’язниці. Герой на 108 році життя живе в домі престарілих та розповідає свою історію подрузі Елейн Коннеллі. Про найбільш похмуре відділення федеральної в’язниці «Холодна пора» блок «Е», де утримуються ув’язнені, що очікують страти на електричному стільці, розповідає герой своїй подрузі.

Підлога в блоці, де засуджені відправляються в останній шлях пофарбована в зелений колір, звідси і назва “Зелена миля”. Про найтемніші часи в’язниці, про найжорстокіших вбивць та як відбувалась сама страта засуджених – в кінострічці.

«Код да Вінчі» (The Da Vinci Code) — фільм 2006 року, знятий за мотивами однойменного роману Дена Брауна.

Головного героя, якого грає в картині Том Хенкс, запрошують до Лувру, де був убитий куратор музею. Він відомий професор в галузі символіки, а на тілі жертви вбивця залишив дивні символи та знаки.

В ході розслідування герой, наражаючи себе на небезпеку, знаходить серію головоломок, захованих в роботах легендарного Леонардо да Вінчі. І це якимось чином пов’язано з убивством куратора.

Починаючи займатися цією справою, він потрапляє в епіцентр дивних подій, в світ загадок і таємниць, і навіть не встигає зорієнтуватися, як вже його розшукує поліція.

«Хмарний атлас» (Cloud Atlas) — науково-фантастичний фільм 2012 року з неймовірним Томом Хенксом та іншими знаменитостями світового масштабу в головних ролях.

Неймовірна павутина з таємниць, загадок та секретів, інтригуючий сюжет… З першого разу повністю зрозуміти суть фільму можуть лише обрані.

На щорічному кінофестивалі в Торонто «Хмарний атлас»  був представлений у вересні 2012 року. По завершенню трансляції кінострічки глядачі ще близько 10 хвилин стоячи аплодували акторам та всій знімальній групі. Це говорить про масштаб фільму та його глибокий сенс.

Якщо ви ще не бачили жодного фільму з Томом Хенксу, подивитися хоча б один фільм із цього списку – і все стане зрозуміло.

Share.

Leave A Reply