Стильний кінематограф: 5 модних шедеврів в історії кіно

0

В кінострічках завжди показували ідеальне життя, яким захоплюються мільйони людей. А якщо ще й ці фільми “стильні” та про сильних жінок, то ними захоплюються всі жінки.

Ми відібрали 5 найкращих фільмів про стиль, красу та жінку в історії світового кінематографу.

“Розвіяні вітром”, 1939 рік.

Це відома на весь світ екранізація шедевральної класики американського роману Маргарет Мітчелл. З часу виходу в широкий прокат змогла побити всі рекорди Голлівуду. В цьому фільмі ідеально все – розкішний тандем Вів’єн Лі та Кларка Гейбла, дизайнерські сценічні костюми, неймовірні декорації та відмінна акторська гра. Фільм перевершив всі свої очікування і сміло можна вважати одним з найкращих та найстильніших кінострічок світу.

“Солодке життя”, 1960

Над кінострічкою працював неймовірний італійський режисер і сценарист, володар п’яти премій “Оскар” і “Золотої пальмової гілки” Каннського кінофестивалю. “Солодке життя”, можна вважати найуспішнішим за усю фільмографію режисера. В той час якраз в моді були вільні сукні, що було прекрасно продемонстровано в стрічці. Гардероб акторського складу кінокартини “Солодке життя” можна вважати еталоном італійського гламуру. Все підібрано з неймовірним смаком та відчуттям стилю, всі наряди головних героїв стали цитованими.

“Денна красуня”, 1967

Ще один з шедеврів голлівудського кінематографу. Весь сценічний гардероб для актриси Кетрін Денев розробив французький модельєр, що панував у світі високої моди – Ів Сен-Лоран. Костюмовані наряди головної героїні практично всі розроблені в стилі haute couture, незалежно від того, яка подія сьогодні на неї чекає. Фінальний образ героїні визнали найкращим, оскільки він і сьогодні залишається актуальним – стримана сукня і укладка.

“Ромео + Джульєтта”, 1996

Історію цієї закоханої пари знають усі без винятку. Але кінострічка потрапила в цю підбірку зовсім з іншого приводу – завдяки своєму стилю. Як зрозуміло, в фільмі найбільше акцентується увага на двох родинах абсолютно протилежних класів. Модельєрам і стилістам вдалося створити ідеальний образ обох сімей і провести суттєву паралель між ними. Одразу відчувається різниця, коли бачиш родину Монтеккі в яскравому і злегка пошарпаному вбранні, де здебільшого сорочки, та з пофарбованим неоновим волоссям; і коли на екрані з’являються Капулетті в своїх вишуканих нарядах з натуральної шкіри та оксамиту. Що стосується головних персонажів драми, для них Міучча Прада розробила спеціальні окремі образи, що вирізняються своєю простотою та лаконізму.

“Марія-Антуанетта”, 2006

Фільм-біографія, що розповідає про королеву Франці] Марію-Антуанетту та її нелегке життя. Але мова не про це. Кінострічка просто вражає своїми дорогими та розкішними образами – все продумано до деталей. Кольорова палітра для сценічних образів включає в себе традиційний французький десерт – макарунс Ladurée, що пошили в Римі. Матеріалом та тканиною послужили шовк, тафта і справжнє мереживо вісімнадцятого століття. Від таких нарядів могла б не відмовитись і сама Марія-Антуанетта.

Share.

Leave A Reply