Скраби: чистота й молодість шкіри

0

Найголовнішим нашим завданням є підготовка обличчя й тіла до нового сезону. Різноманітність косметичних засобів і косметологічних процедур із догляду за тілом анітрохи не поступається різноманітності засобів для обличчя.

Зволоження, живлення і правильна засмага — усі ці важливі складові красивої шкіри не принесуть бажаного ефекту без регулярного пілінгу: саме відлущування сприяє відкриттю пор і засвоєнню активних речовин із кремів. Така процедура вирівнює структуру дерми, що дозволяє отримати гарну засмагу.

Для чого очищати шкіру, або в чому користь скрабу?

Наша шкіра складається з двох шарів. Перший — більш товстий внутрішній шар, який називається дермою, а другий — зовсім тонкий — епідерміс. Саме верхній шар ми бачимо, розглядаючи свою шкіру. В епідермісі немає кровоносних судин, тому він фактично складається з мертвих клітин. А дерма, нижній шар шкіри, виконує важливі функції: живить, а також ділить і породжує нові клітини епідермісу. Нові клітини витісняють старі, а ті, втративши джерело живлення, гинуть. Ось чому під впливом різних чинників (забруднена вода, погана екологія, менструальний цикл, неякісна косметика) шкіра лущиться й виглядає неестетично. Саме тому її необхідно не тільки живити, але і своєчасно очищати з допомогою скрабу.

Що таке скраб і як він впливає на нашу шкіру?

Скраб — це засіб у вигляді емульсії, гелю або крему з абразивними частинками. Скраби бувають для обличчя й тіла. У перших — абразивні частинки м’якші і дрібного помолу, у других — вони більш інтенсивні, оскільки шкіра тіла грубша. Абразивними частинками в складі скрабу можуть бути товчені кісточки абрикоса, подрібнений волоський горіх, морська сіль, цукор. Абразив, на відміну від кислот, одразу відриває ороговілі клітини від поверхні шкіри, моментально вирівнюючи рельєф. Водночас будь-яке відлущування сприймається шкірою як травма, яка дає поштовх до більшого вироблення колагену. А цей процес, як відомо, робить шкіру більш пружною й молодою. Використовуючи певний скраб для обличчя або тіла, ви буквально допомагаєте своїй шкірі, роблячи її гладкою й шовковистою.

Щоправда, дія й ефективність скрабу залежить не тільки від його абразивних частинок (вони тільки очищають шкіру), але й від пом’якшувальних і живильних компонентів, які роблять очищення дбайливим і приємним. Як пом’якшувальні елементи зазвичай використовують олії (оливкову або виноградних кісточок, різні ефірні олійки), кисломолочні продукти (йогурти, кефір, кисле молоко), мед, корицю, шоколад та інші. Їхні активні компоненти сприятливо впливають на нашу шкіру, пом’якшують її й насичують активними мікроелементами.

Якщо розглядати окремо скраби для тіла, то в питанні розв’язання проблеми з целюлітом йому немає рівних. Відлущування в проблемних зонах стимулює мікроциркуляцію крові, виводить зайву рідину, покращує проникнення активних компонентів у тканини. Тому будь-який антицелюлітний догляд рекомендують починати з гарячого душу і скрабу.

Цей засіб має постійно «жити» у ванній, а застосовувати його потрібно не рідше одного разу на тиждень. Антицелюлітні скраби з розігріваючим ефектом можна наносити частіше, наприклад, перед обгортанням або масажем. Після використання скрабу бажано нанести молочко або крем (іноді виробники не додають компоненти з догляду до самого скрабу).

Скраби для тіла не можна наносити на пошкоджену, запалену шкіру, а також на зону декольте, оскільки це дуже чутлива ділянка.

Важливо! Не використовуйте скраб як засіб для очищення. Перед використанням ретельно очистіть шкіру, щоби під час скрабування забруднення не потрапили в мікроподряпинки, спричинені абразивом, і не спровокували висипання.

Усім молодості і краси!

Share.

Leave A Reply