Лондон. Фотоподорож з Наталею Каблюк

0

Лондон. Я ніколи не мріяла про нього. Уявляла це місто в сіро-коричневих тонах із заклопотаними людьми, які завжди кудись поспішають…Але приємна випадковість все змінила, і мою думку про це місто також. Його масштаби вражають. Центр розміром з Івано-Франківськ, звісно, шокував. Але дуже приємно! Ідеально зручна транспортна система, дуже привітні і з почуттям гумору люди, квітучі сади, безліч квітів та присмак аристократії навколо зробили наші 20-ти кілометрові прогулянки комфортними і дуже цікавими.

Героїня фотоподорожі з Лонону підготувала кілька цікавих “суперздібностей королеви Єлизавети ІІ”:

  • У 1324 році був прийнятий закон, що всі осетри, дельфіни і кити належать королеві. І відміняти його поки ніхто не планує.
  • Всі лебеді, які живуть на Темзі та її витоках, також належать королеві, і щороку проводиться церемонія під назвою “інвентаризація лебедів”.

 

  • У підвалі Букінгемського палацу є приватний банкомат королеви та її сім’ї.
  • Єлизавета ІІ може керувати автомобілем без водійського посвідчення. А оволоділа водійськими навиками королева під час Другої світової війни на санітарній вантажівці.

  • У королеви два дні народження. Фактично, вона народилася 21 квітня. Але офіційно вся Британія святкує її народження в червні. За королівським кодексом, дні народження всіх монархів святкуються не в день їх фактичного народження. Свята зазвичай проводять влітку, з салютом і парадом.

  • Також у королеви є свій придворний поет. Його кандидатуру схвалює вона сама, і всі роботи придворного поета автоматично вважаються “найбільшим досягненням нації”. Коли ця посада вперше була встановлена, поетові платили 200 фунтів і приблизно 100 галонів вина (близько 400 літрів). Сьогодні поети працюють за бочку хересу. Зараз посаду поета займає Керол Енн Даффі.
Share.

Leave A Reply