Давай поговоримо: як правильно спілкуватися

0

В сучасному суспільстві надзвичайно важливо вміти “говорити”. Не просто знати правила української мови та розмовляти, а могти підтримувати розмову. Корисні знайомства, нові друзі, дружелюбні колеги – все це можна отримати тільки тоді, коли ви навчитеся говорити, спілкуватися, привертати до себе увагу красномовними промовами та розповідями.

Дуже важливо вміти доносити оточенню свої думки та погляди, вміти їх переконувати, а найголовніше – правильно себе подавати. Тоді у ваших співбесідників неодмінно виникне бажання поспілкуватися з вами вдруге. Крім того, це хороший спосіб знайти “своїх” людей.

Для того щоб зацікавити людей та захоплювати їх, перш за все важливо завжди говорити від свого імені. Не прикривайтеся за чужими спинами, не користуйтеся принципом “Він сказав, вона сказала” – говоріть прямо все що думаєте і найголовніше кажіть все від себе. Таким чином ви проявите на тільки свою стійкість та правоту, але й покажетесь в очах співбесідника впевненою людиною. А впевненість в собі – перше правило успіху в усіх сферах.

Кажіть про те, чого ви чекаєте від людей. Просіть у них, запитуйте, що вас цікавить. Не марнуйте час різними здогадками “А що він подумає?”, “А раптом не вийде?”, “А якщо вона не погодиться?” Для того щоб щось мати, треба про це просити і не шукайте підхід до людини. Висловлюйте свою думку та побажання чітко і ясно, без зайвих слів.

Найгірша якість людини – це брехня. В нашому випадку, це красива брехня, за якою ховається людина – її маска. Всі ми хочемо показати себе з найкращої сторони. Дуже часто ми вдаємося до обману – приховуємо своє справжнє “я”, прикриваємось за чужими масками, вдаємо, що нам подобається те, що насправді нас може вивести з себе. А все для чого – для того, щоб сподобатися певній людині. Прикидатися тим, хто ти не є однозначно не вихід. Коли людина дізнається вас ближче, вона глибоко розчарується… Бо ж, познайомилась з однією людиною, а насправді то зовсім інша.

Висловлюйте повністю свою думку. Не користуйтеся короткими фразами, які важко зрозуміти. Аргументуйте свої твердження, поясність, що ви хочете донести до співрозмовника та на яку думку його наштовхнути.  Не лукавте, не приховуйте, не намагайтесь втекти від відповіді. Кажіть все, що ви хочете сказати прямо і без натяків.

Щиро вибачайтесь. Якщо ви перед кимось завинили, перепрошувати тільки для того, щоб замилити очі, не варто. Краще подумайте над своїми вчинками та словами. Якщо ви не готові визнати, що помилися, то краще не перепрошуйте, бо нещирі вибачення – це теж свого роду брехня.

Насолоджуйтесь життям. Огляньтеся навколо, подивіться який прекрасний цей світ… Вам залишається тільки жити і насолоджуватись таким безцінним даром – життям. Не витрачайте свою енергію на упущені можливості, на докори сумління, на плітки, брехню та суперечки. Пам’ятайте, що нікому не цікаві ваші проблеми та негаразди, а більша половина буде тільки рада тому, що вони у вас є. Всім подобаються життєрадісні люди. Спробуйте відшукувати плюси та позитив в кожній хвилині вашого життя, і вони неодмінно знайдуться.

Говоріть завжди правду, але і не чекайте солодкої брехні у відповідь. Якщо запитуєте про щось – будьте готові до будь-яких слів, а головне – будьте готові до правди, адже на неї не ображаються. Не готові до правдивої відповіді – краще не запитуйте взагалі.

І найголовніше – завжди будьте собою. Не намагайтесь справити враження, не носіть маски, не прикидайтеся, не брешіть – а будьте собою. З усіма своїми недоліками та перевагами ви формуєте своє особисте “я”. Намагаючись змінитися для когось, ви ризикуєте втратити себе. Самовдосконалюватись, розвиватись та прагнути до кращого потрібно завжди, але при цьому ніколи не забувати хто ти.

Share.

Leave A Reply