В 60+ на стилі

0

Мода та стиль не мають віку – всі жінки хочуть, щоб їх вважали красивими та сучасними незалежно від того, скільки їм років, 15 чи більше. А й справді, коли ти мало не з пелюшок одягаєшся в речі від іменитих дизайнерів та зі світових будинків моди, суспільство сприймає це нормально. Популярні глянці неодноразово публікували рейтинг найстильніших дітей світу, і, звичайно ж, його цікаво переглянути.

А як щодо леді-бабусь? Як ви бачите жіночку в 60+? Думаю, більшість уявили пані у зав’язаній хустці довгій спідниці, котра, можливо, порається на городі і запрошує посадити картоплю. Головна героїня нашої статті, на жаль, чи на щастя, не проживає в Україні, зате вона – професор соціології та в 63 роки стала іконою стилю. Інтригує?

В 60+ на стилі. Це серйозний аргумент для тих, хто скаржиться, що в 30-40-50 нічого не досягнув! Її історія змушує замислитися і бути собою…

Отже, жила собі пані у славному Нью-Йорку та поспішала на зустріч із другом до кав’ярні. Лін Слейтер, так її звати, проходила неподалік від зграї іноземних журналістів, котрі саме знімали зірок на Тижні моди. Вона тоді ще не знала, як кардинально зміниться її життя і просто посміхалася та зніяковіло відповідала на запитання журналістів, які сприйняли її за зірку помилково, чим і привернули увагу натовпе глядачів. Так в одну мить Лін перетворилася на випадкового кумира і в мережі Інстаграм має близько 500 тис. підписників.
Оглянувши її гардероб, ви б ніколи не відгадали, скільки років цій жінці, а все тому що Лін Слейтер категорично проти твердження “одягатися за віком”! Мабуть, кожній з нас доводилося бодай раз почути таку фразу на свою адресу. Переважно японський стиль, багато чорного кольору і графічності, яскраві аксесуари, які вже стали візитною карткою: сонцезахисні окуляри, масивні сережки та об’ємні грубі прикраси. Її стиль підходить для жінок і в 30, і в 60, як Лін сама про себе каже.
Можна вважати, що Лін – жінка з чіткою життєвою позицією, яка осуджує дискримінацію за віком як в індустрії моди, так і в повсякденному житті. Вона перетворилася на кумира для дорослих жінок, які також не хочуть, щоб їх зараховували до бабусь і наче стала символом протесту перед тими, хто не згоден. Водночас новоспечена ікона стилю не приховує свій вік, не фарбує волосся і своїм виглядом наче промовляє: “Я поважаю свій вік”.

Епіграфом у її блозі стала цитата дизайнера Е. Ямамото: “Для мене жінка, яку поглинула робота, котра не прагне заслужити чиюсь прихильність, сильна і тонка водночас, суттєво зваблива ще більше. Чим більше вона приховує і заперечує свою жіночність, тим більше видніється її глибинна суть. Пара ідеально зшитих бавовняних штанів може бути красивішою за божественну шовкову сукню.
В одному з інтерв’ю Слейтер сказала: “Я вважаю, що, якщо тобі зручно в тому, що ти одягаєш, незалежно від віку, ти завжди виглядатимеш на всі 100”.

Зараз, після здобуття титулу “Найстильніша відвідувачка Тижня моди”, Лін зацікавила багатьох зі світу моди. Декотрі бренди ведуть із нею тісну співпрацю, як-от “Mango”, “H&M” (створювали разом колекцію купальників), модельне агенство “Elite Model Look”.
Спостерігаємо за її блогом та милуємося, адже створила вона його як реакцію на відсутність блогів ”про справжню моду, а не про жінок, котрі прикидаються дівчатками”.

Share.

Leave A Reply