“Время и Стекло”: завжди на стилі. ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю

0

Шалені, драйвові й мегапопулярні. Їхні ритми зводять із розуму мільйони шанувальників, кліпи б’ють рекорди за кількістю переглядів, а музика звучить на радіостанціях усього світу. За 9 років існування проєкту вони випустили понад два десятки синглів та здобули понад десяток нагород. А цьогоріч ще і влаштували в Україні гучну музичну тусовку «VISLOVO». Про яскраві моменти 2019-го, що насправді їх об’єднує та без чого не можуть прожити і дня, розповідають головні трендсетери й хітмейкери сучасного шоу-бізу, учасники гурту «Время и стекло» — Надія ДОРОФЄЄВА та Олексій «ПОЗИТИВ» ЗАВГОРОДНІЙ.

Ця осінь для гурту «Время и стекло» видалася гарячою: ви потішили фанів, презентувавши новий, четвертий альбом. А чим є «VISLOVO» особисто для вас?

Позитив: У дитинстві та підлітковому віці VISLOVOʼм ми називали місце зустрічі друзів. Зараз це теж щось на кшталт party — VISLOVO, яке в кожного своє. Це може бути атмосфера музичного фестивалю або home party, де збираються разом близькі за духом люди. VISLOVO — це те, що живе в нас та нашій музиці. Я впевнений, що всі, хто був на концерті в Палаці Спорту та побачив візуалізацію пісень із нового альбому, тепер зовсім по-іншому будуть їх сприймати. 5 жовтня концентрація VISLOVO була наймасштабнішою.

Надя: VISLOVO — це наші тусовки після концертів та виступів, наше гастрольне життя. Взагалі, як VISLOVO можу охарактеризувати увесь останній рік: ми жили VISLOVO, воно жило у всій нашій команді, піснях, кліпах та стилі. Після Палацу Спорту воно продовжить поширюватися країною у всеукраїнському турі. Раді, що нарешті Івано-Франківськ стане містом-VISLOVO.

Цього літа ви ще й підірвали мережу пікантною фотосесією для чоловічого глянцю. Чому погодилися на відверті зйомки? Як рідні до цього поставилися?

Надя: Мені здається, це не найвідвертіша наша зйомка (сміється). Але завжди, коли ми наважуємося на подібні фото, робимо це зі смаком, стилем та легкою ноткою провокативності — не перетинаємо межу.

Позитив: А для мене, дійсно, це була доволі незвична та відверта фотосесія. Але вона відповідає мені 30-річному — я вийшов таким, яким є зараз: мужнім, впевненим, серйозним, дорослим чоловіком. І всім моїм близьким, колегам та друзям дуже сподобалося нарешті побачити мене таким не тільки в особистому житті, але й на обкладинці.

Надю, вас із Дантесом називають однією із найкрасивіших пар українського шоу-бізу, але чи легко бути дружиною популярного співака та ведучого?

Надя: Дуже круто бути дружиною такого талановитого артиста — він так мене надихає! Я щаслива, що Вова нарешті повернувся та випустив довгоочікуваний хіт, зробив це на сто відсотків у своїй манері. Мені пощастило, що на правах дружини я вже знаю, що буде далі. А далі буде ще крутіше та цікавіше. Неймовірно щаслива, що його час прийшов! Дуже ним пишаюся!

Якщо вже говоримо про особисте, то чутки про ваші нібито стосунки з Позитивом — постійно в топі. Що ж насправді вас пов’язує?

Надя: Творча спрага, божевільна любов до музики і сцени, спільні цілі.
Чи завжди легко знаходити спільну мову, особливо, коли йдеться про творчість?

Надя: Ні. Але з роками ми з Позитивом почали подібно дивитися на творчі питання. До того ж, усе стало вирішуватися набагато легше, коли ми відшукали власний стиль, зокрема музичний.

Позитив: Я створюю практично всі аранжування до пісень «Время и Стекло» і, як правило, Надя стовідсотково в цьому мені довіряє. А я прислухаюся до її порад з погляду крутої вокалістки. У нас справжній творчий тандем — ми доповнюємо один одного.

Гурту «Время и Стекло» вже майже 9 років. Ніколи не думали покинути проєкт?

Позитив: Окрім «Время и Стекло», у мене ще є гурт MOZGI — така ж невід’ємна частина самовираження. Це зовсім інша команда, стиль та враження, але така ж часточка мого серця. Наприклад, наступного дня після шоу «VISLOVO» я зібрався й поїхав на виступ з MOZGI. Оскільки мені подобається бути різним, змінювати сценічні образи, у творчості ніколи не буває нудно. Не заперечую, що колись вийду на сцену сам: після сольного виступу на «VISLOVO», який став для мене перевіркою на міцність, ця мета виглядає реальнішою.

Надя: Творчим людям потрібна свобода. І дуже круто, що в нас із Позитивом є цей особистий простір: для нього це гурт MOZGI, у якому він відривається, а в мене — можливість співпрацювати з такими неймовірно талановитими музикантами, як MONATIK та Скриптоніт. Тому, якщо ми замислимося про сольні кар’єри, — це буде спільним рішенням.

Про ваш гурт кажуть — «завжди на стилі», а що ця фраза означає для вас?

Позитив: Бути собою, бути вільним у самовираженні. Не боятися поєднувати непоєднуване, виглядати так, як відчуваєш всередині, а не так, як бачать тебе інші. Це стосується й музики — треба шукати власний стиль.

Надя: Не боятися показати себе справжнього, але завжди прагнути завтра стати кращим за себе вчорашнього.

Надю, коли мова вже зайшла про стиль та моду, не можу не згадати про ваш власний бренд. Що надихнуло на його створення?

Надя: Фешн завжди цікавив та надихав мене. Я обожнюю шопінг, постійно шукаю якісь незвичні речі та їхні поєднання в одному образі. Це почали помічати, частіше коментуючи мій стиль. Одного разу я замислилась: «А що, якщо створити власний бренд, де я щоразу зможу знайти те, що мені подобається?» Після першої подорожі до Сеула, на вулицях якого я побачила безліч дівчат, одягнених, як Надя Дорофєєва, я остаточно вирішила, що хочу популяризувати в Україні саме корейських дизайнерів. Таке захоплення розділила і моя подруга Лєра Бородіна, яка стала моїм партнером з розвитку концепт-стору SO DODO.

Чи є у вас якісь спокуси чи звички, без яких ніяк?

Позитив: Музика — моя головна звичка, це саундтрек мого життя. Також я щодня намагаюся пробувати та створювати щось інше, незвичне для себе: куштувати якусь дивну їжу, слухати нову музику, вдягатись якось по-новому… Креативити!

Надя: Це, як і раніше, лате. Але я відмовилася від коров’ячого молока, замінивши його мигдалевим. Це музика: кожного дня я прослуховую різні топ-чарти та передивляюсь свіжі світові релізи. І ще одна, з одного боку, погана, з іншого — дуже корисна звичка — завжди бути в робочому режимі. Навіть у вихідний, який буває вкрай рідко, я налаштована на роботу!»

Сьогодні у вас є популярність, багато проєктів, кохані люди поруч — чи можете сказати, що вже досягли всього, чого хотіли?

Позитив: Коли досягаєш те, про що мріяв, з’являється нова мета, ще масштабніша. Тому завжди є, до чого прагнути. І життя після «VISLOVO» є, не сумнівайтеся (сміється).

Надя: Звісно ж, ні! Вважаю, коли людина відчуває, що здобула все, чого бажала, далі — тільки порожнеча. Ніколи не можна зупинятися на досягнутому — треба завжди йти далі, розвиватися, навчатися та ставити нові цілі.

Розмовляла Наталія ЛОЗОВИК

Share.

Leave A Reply